blog

Кето диета

Какво представлява Кето диетата?
Кетогенната диета е диета с много ниско съдържание на въглехидрати и високо съдържание на мазнини. Кето диетата Ви позовлява да намалявате теглото си, без да губите нормалния си ритъм на хранене и без да Ви е необходимо да спазвате тежки диетични ограничения и да се подлагате на големи калорични загуби. Стандартните диети често водят до йо-йо ефект - след дългото време на ограничаване хората неизбежно се връщат към старите си хранителни навици и бързо навакстват сваленото тегло. Този риск е овладян с Кето диетата. Кето диетата включва драстично намаляване на приема на въглехидрати и замяната им с мазнини. Това намаляване на въглехидратите поставя тялото ви в метаболитно състояние, наречено кетоза. Когато това се случи, тялото ви става невероятно ефективно при изгарянето на мазнини за енергия. Също така китозата превръща мазнините в кетони в черния дроб, които могат да доставят енергия за мозъка. Кетогенните диети могат да доведат до значително намаляване на теглото, а така също спомага за свалянето на високото кръвно налягане. Какво е кетоза?
Кетозата е метаболитно състояние, при което тялото ви използва мазнини за енергия вместо въглехидрати. Това се случва, когато значително намалите консумацията на въглехидрати, ограничавайки снабдяването на тялото с глюкоза (захар). Следването на кетогенна диета е силно ефективен начин за влизане в кетоза. Обикновено това включва ограничаване на консумацията на въглехидрати до около 20 до 50 грама на ден и зареждане с мазнини, като месо, риба, яйца, ядки и здравословни масла (6 доверен източник). Тайната.
Тайната на кето-диетата е постигането на определено съотношение между протеини, калории и въглехидрати в консумираните ястия. Това съотношение е невъзможно да бъде постигнато без определени рецепти и именно това е тайната на диетата - приготвянето на кето ястия. В това предложение за изготвянето на персонален кето-план са включени и всички необходими рецепти и указания за приготвяне на кето-ястията. Да, ще трябва да притотвите сами своите кето-ястия, така че е време да запретнете ръкави...